preloader

Naša priča

Priča o Penti priča je o Stjepanu Steve Žuniću, njezinom osnivaču, koji se zaljubio u putovanja na prvi pogled kad je sa 16 godina osvojio četverodnevni izlet u Budimpeštu na nagradnoj igri. Iskusan vodič pričao mu je tada brojne priče o gradu, urbane legende i zanimljivosti. Dovoljno da se Steve zaljubi u putovanja. Njegova fascinacija poviješću, galerijama, muzejima i upoznavanjem novih ljudi rasla je i dalje, hraneći njegov avanturistički duh.

Steve je pokrenuo Pentu 1991. iz svoje garaže, poslujući ponajprije sa skupinama koje su putovale na stručne sajmove. Već sljedeće godine Steve je zaposlio prvog kolegu i otvorio ured koji je Penta prerasla u pet godina. Trenutačno su u Penti zaposlene 23 osobe s centralom u Zagrebu, Hrvatska. Nakon što je autostopom proputovao Europu, Steve je još u srednjoj školi dobio posao u jednoj od tada najvećih putničkih agencija u zemlji, Putniku, gdje je tijekom studija, a i kasnije, punih 10 godina učio od najboljih i udario temelje svojoj karijeri.

Tijekom svoje karijere Steve je bio dio brojnih stručnih organizacija kao što su su MPI (Meeting Professionals International),  Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT), Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA),  Travel life, SITE (Society for Incentive Travel Excellence) i Skål International. Steve često voli reći kako on ne radi u turizmu već živi turizam. Njegove vrijednosti osobnog pristupa klijentima, razumijevanja njihovih ciljeva i vrijednosti, pouzdanosti i etičnosti učinile su Pentu izborom brojnih klijenata tijekom godina.

Kao pionir kongresnog turizma u Hrvatskoj, Penta je danas nakon 30 godina postojanja najutjecajnija agencija u MICE industriji. Usprkos stalnom rastu, Penta je još uvijek obiteljsko poduzeće. Steve je 2017. predao vođenje tvrtke svojem sinu Nikici koji je i danas direktor. Steve i dalje sudjeluje u ključnim strateškim odlukama za razvoj tvrtke.

eu
eu eu

Web stranicu je sufinancirala Europska unija u skladu s operativnim programom o konkurentnosti i koheziji Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitajte Više