preloader

Radeći kao jedno, pomažemo mnogima

08.04.2019.

Najveći susret stručnjaka kliničke onkologije u Hrvatskoj, Hrvatski onkološki kongres, održan je u Poreču 4. i 7. travnja 2019. Dvanaesti hrvatski kongres onkologije bio je najuspješniji do sada s gotovo 400 sudionika, preko 60 sastavljenih sažetaka i 31 izlagačem.
Rijetko se gdje u medicini susreće potreba za timskim radom kao u onkologiji. Specijalizanti kliničke, internističke, eksperimentalne i kirurške onkologije, kao i radiolozi, urolozi, patolozi, internisti, psihijatri, citolozi, epidemiolozi, pa čak i stručnjaci palijativne skrbi imaju ravnopravno mjesto u onkološkom timu. Isti smo princip primijenili pri organizaciji ovog kongresa uime pomoći onkološkom bolesniku i društvu općenito gdje su se u zalog zahtjevne suradnje svi odrekli hijerarhije. Zajednički trud daje najbolje rezultate.

Želja je organizatora kongresa pružiti priliku svim zainteresiranima, a poglavito mladim hrvatskim onkolozima različitih disciplina da aktivno participiraju i da na taj način steknu prijeko potrebna iskustva, postanu budući lideri hrvatske onkologije i uz kvalitetnu tranziciju donesu bolju onkološku budućnost svima.

eu
eu eu

Web stranicu je sufinancirala Europska unija u skladu s operativnim programom o konkurentnosti i koheziji Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitajte Više